- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Cream Puff Tarifi
Tarif
Cream Puff Tarifi
Klasik bir Fransız lezzeti; Cream Puff! Fransız tatlısı kremalı puf tarifi nasıl yapılır? Kremalı puff hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Nefis iç dolgusu yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 29B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
85 ml su
2 g tuz
3 g toz şeker
100 g un
3 adet yumurta
İç Dolgusu:
pastacı kreması
Çikolata Sos için:
100 g sütlü çikolata
80 g bitter çikolata
Üzeri için:
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Su, süt, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak orta ateşte kaynatın. Ardından azar azar unumuzu ilave ediyoruz.
- 23 dakika pişirdikten sonra hamurumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- 3Soğuyan hamurumuza tek tek yumurtaları ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- 4Sıkma torbasına doldurduğumuz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.
- 5Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açmadan 5 dakika dinlendiriyoruz. Tamamen soğuması için tel ızgara üzerine alıyoruz.
- 6Çikolata sos için: benmari usulü erittiğimiz sütlü ve bitter çikolataya kremayı ekleyerek karıştırıyoruz.
- 7Ekmek bıçağıyla kestiğimiz hamurların içini çikolata sos ve pastacı kreması ile doldurup üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Amine Tombul
Brand Consultant
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?