- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Crème Brûlée Tarifi
Tarif
Crème Brûlée Tarifi
Karamelize tatların baş tacı olan, dolu dolu enfes bir Fransız tatlısı ile karşınızdayız. Creme Brulee tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 205B
- 150
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet yumurta sarısı
70 g toz şeker
7 g vanilya
üzeri için esmer şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta sarısı, toz şeker ve vanilyayı iyice çırpın.
- 2Süt ve kremayı ayrı bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
- 34-5 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- 4Oda sıcaklığında beklettiğiniz karışımı yumurta sarısı, toz şeker ve vanilya karışımına çırparak yavaş yavaş ilave edin ardından 40 gr tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın.
- 5Isıya dayanıklı kaplara eşit miktarda paylaştırın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- 6Fırın tepsi tabanına 1-2 cm kadar su ilave edin.
- 7Önceden ısıtılmış 120°C'lik fırında, 40 dakika pişirin.
- 8Pişen creme brulee'lerin üzerine eşit miktarda esmer şeker serpin ve pürmüz yardımı ile şekeri katılaşana kadar yakın.
- 9Servis etmeden önce oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Elinizde pürmüz yok ise, tatlınızı içi bir miktar su dolu tepsiye koyarak önceden ısıtılmış 250°C fırında (sadece üst ayarı açık olacak şekilde) şekerin yanmasını üzerlerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?