- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dana Yanak Tarifi
Tarif
Dana Yanak Tarifi
Fazla lezzet içeren tariflerde bugün! 😊 Ekşi kremalı patates graten eşliğinde dana yanak...
75 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 43B
- 59
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet dana yanak
deniz tuzu
ince çekilmiş tane karabiber
10 ml zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kereviz sapı
100 g domates salçası
100 ml kırmızı şarap
3 l sıcak et suyu
Patates Graten için:
2 diş ezilmiş sarımsak
1/4 demet kıyılmış maydanoz
5 g ançuez
tuz&karabiber
500 g patates
Nasıl Yapılır?
- 1Dana yanağı deniz tuzu, ince çekilmiş tane karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Ardından ocakta yüksek ısıda mühürleyin.
- 2Gelişigüzel doğranan havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı ayrı bir tavada soteleyin. Domates salçasını da ekleyerek karıştırın.
- 3Salçanın kokusu çıktığında kırmızı şarabı ekleyin ve çektirin.
- 4Daha sonra sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız pişirme karışımını geniş bir tepsiye alarak dana yanağı yerleştirin.
- 5Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.
- 6Patates Graten için; Fırını 180°C'ye ayarlayın. Pişirme kabını sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
- 7Bir karıştırma kabında krema, sarımsak, maydanoz ve ançüezi harmanlayın. Tuz ve karabiberini istediğiniz ölçüde ekleyin.
- 8İnce dilimlenmiş patatesleri krema karışımıyla karıştırın. Pişirme kabına karışımı yayarak dökün. Üzerine peynir rendesini gezdirin.
- 9Folyo ile üzerini kapatın ve 50 dk fırınlayın. Daha sonra üzeri açık şekilde 15 dk daha fırınlayın.
- 10Pişen dana yanağı bir servis tabağına alın. Yanına dililm halinde patates graten koyun ve sıcak olarak servis yapın.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.