Tarif

Domates Salçası Tarifi

Enfes kokusuyla aklınızı başınızdan alacak bir kış hazırlığı tarifi domates salçası nasıl yapılır? Ev yapımı domates salçası tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
180 Dakika
8-10 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Domates Salçası Tarifi
Paylaş
  • 181B
  • 166
  • Kaydet

Domates Salçası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 kg olgun domates
220 ml zeytinyağı
40 g dövülmüş kaya tuzu

Domates Salçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri iyice yıkayın, suyunu süzün. Kabukları ile birlikte iri iri doğrayın.
  • Doğradığınız domatesleri suyuyla birlikte geniş bir tencereye koyun, yumuşayana kadar pişirin.
  • Kalın tabanlı geniş başka bir tencerenin üzerine bir kevgir koyun ve domatesleri kevgire boca edin.
  • Kevgirin üzerinde sadece domates kabukları kalacak şekilde domatesin tamamını ezerek alttaki tencereye geçmesini sağlayın.
  • Harlı ateşte sık sık karıştırarak suyu buharlaşıncaya kadar pişirin.
  • Daha sonra ateşi kısın tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kıvamı iyice koyulaşana kadar pişirin.
  • Bu esnada salçaya bir iki avuç dövülmüş kaya tuzu ilave edin. Karıştırarak tuzun erimesini sağlayın.
  • Son olarak zeytinyağını ekleyin. Devamlı karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin.
  • Ateşten alıp soğumaya bırakın. Salçayı sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurun ve üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağı ilave edin.
  • Kapağını sıkıca kapatarak serin ve karanlık yerde muhafaza edin.

Domates Salçası Tarifi Püf Noktası

*Dövülmüş kaya tuzu yaklaşık olarak 1-2 avuç yeterli olacaktır. Tercihen artırıp, azaltabilirsiniz!
*Posaları süzerken ince delikli süzgeç kullanmamız daha kıvamlı salça yapmanıza yardımcı olacaktır.
*Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
*Çocuklarınıza ekmek üzeri servis etmeyi unutmayın! 😊

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Biber Salçası Tarifi
180 Dakika
8-10 Kişilik
138B Görüntüleme
Tatlı Tereyağı Sosu Tarifi
15B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Karides Bisk Sos Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
60B Görüntüleme

Yorumlar (10)

BirgülÖztürk
· 17.09.2020

Çok teşekkür ediyorum bu tarif için. Çocukluğumuzda bağ evinde anneannem aynı bu şekilde yapıyordu.

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Rica ederiz Birgül Hanım, afiyetler olsun... 🌸🙏😇

Yıldız Kazar ardıç

Süzmek yerini Menemen usulü rondadan gecirsek daha mantıklı ve pratik olmaz mı?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Tabii olabilir ama posaları süzerken ince delikli süzgeç kullanmanız daha kıvamlı salça yapmanıza yardımcı olacaktır.

MevlüdeKitiş
· 28.09.2020

İlk defa salça yaptım efsane oldu herzamqn satın alıyorduk bu tarif çok işime yaradı şimdi kendi salça mı ben yapıyorum çok teşekkür ederim bu tarif için ellerinize sağlık

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Ellerinize sağlık, çok mutlu olduk... 👏👏🤩