- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi
Mutfağın vazgeçilmezlerinden beşamel sos tarifi nasıl yapılır? Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş beşamel sos yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 56B
- 54
- Kaydet
Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 g un
yeteri kadar tuz
2 tutam muskat cevizi
Ekşi Kremalı Beşamel Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- 2Ardından ılık sütü yavaş bir şekilde içine dökerek karıştırmaya devam edin.
- 3Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi ekleyerek lezzetlendirin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- 4Son olarak ekşi kremayı ilave edin, 1-2 dk daha karıştırın ve sıcak olarak dilediğiniz yemeğin yanında veya içinde servis edin.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.