- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Ekşi Kremalı Domates Sos Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Domates Sos Tarifi
Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş domates sos tarifi nasıl yapılır? Ekşi kremalı domates sos yapmanın püf noktaları nelerdir?
20 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 40B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
300 g domates sosu
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
2 tutam toz şeker
20 g rendelenmiş parmesan peyniri
3-4 yaprak taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavada küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- 2Domates sosunu, tuzu, karabiberi ve toz şekeri tavaya ilave edin.
- 3Bir süre kaynattıktan sonra tereyağı ve ekşi kremayı ilave ederek kısık ateşte kıvam alana kadar kaynatın.
- 4Rendelenmiş parmesan peyniri ve kıyılmış taze fesleğen ile karıştırarak sıcak olarak servis yapın.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.