Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek Tarifi

Çayınızın yanına lezzetli bir atıştırmalık, ekşi kremalı ve çikolatalı kek tarifiyle misafirlerinizi ağırlayın.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet yumurta
200 g bitter çikolata
40 g kakao
100 g sıcak süt
150 g toz şeker
200 g un
10 g kabartma tozu
330 g Pınar Çikolata Sosu
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Çikolatayı parçalayın.
  • Sütü ısıtıp parçalanmış çikolatayı ve kakaoyu sütün içine atıp karıştırın.
  • Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpın.
  • Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ekşi kremayı da ekleyin.
  • Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Soğuyan çikolatalı sütlü karışımı da kek harcına ekleyin.
  • Tüm malzemeyi karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında 45 dakika kontrol ederek pişirin.
  • Kek piştiğinde fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca kalıptan çıkartıp servis tabağına alın.
  • Üzerine dilediğiniz kadar çikolata sosu ve bitter çikolata koyarak servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek Tarifi
12B Görüntüleme
Havuçlu Rulo Kek Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Sfy Yo
· 06.04.2022

Ekşi krema yerine koyabileceğimiz alternatif var mıdır?