Kısık Ateş
Tarif

Ekşili Yahni Tarifi

Kilis lezzetlerinden 'Ekşili Yahni' tarifini mutlaka deneyin, bayılacaksınız...
80 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Ekşili Yahni Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu kuşbaşı
100 g pirinç
60 g zeytinyağı
125 g haşlanmış nohut
95 g domates salçası
65 g biber salçası
45 g nar ekşisi
8 g kuru nane
5 g kaya tuzu
65 g ince bulgur (köftesi için)
65 g sıcak su (köftesi için)
1 adet yumurta (köftesi için)
5 g kuru nane (köftesi için)

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağının yarısı ile kuzu etini 10 dakika kavurun ve üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip etinizi 1 saat kadar kaynamaya bırakın.
  • Bu esnada köftesi için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun ve misket büyüklüğünde yuvarlayın.
  • Hazır olan köfteyi 3 dakika kaynar suda haşlayıp kenara alın.
  • Etiniz pişince bir süzgeç yardımıyla sudan alın ve elinizle didikleyin.
  • Didiklediğiniz etleri tekrar et suyuna pirinç ve nohutla beraber koyun ve pişmeye bırakın.
  • 25 dakika sonra salçaları ve nar ekşisini ilave edin.
  • Birkaç taşım kaynayınca hazırladığınız köfteleri ekleyin.
  • Ekşili yahni pişmeye devam ederken, zeytinyağında naneyi yakmadan kavurun ve tencereye ilave edin.
  • Altını kapatıp servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcan ve Biber Ezmeli Köfte Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Misket Köfte Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pırasalı Köfte Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.