- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Elmalı Cevizli Cheesecake Tarifi
Tarif
Elmalı Cevizli Cheesecake Tarifi
Hem kremamsı dokusu hem de elma ve cevizle buluşan enfes aromasıyla elmalı cevizli cheesecake, tatlı severler için unutulmaz bir deneyim sunuyor! Elmalı ve pikan cevizli bu özel cheesecake tarifi, klasik tatlı keyfinizi bir üst seviyeye taşıyacak. Tam ölçülü ve kolay hazırlanabilir bu tarif sayesinde, cheesecake’inizin her dilimi lezzetle dolacak. 🍎 Elmalı cevizli cheesecake nasıl yapılır? Kıvamı mükemmel, aroması büyüleyici bu tatlıyı hazırlamanın tüm detayları için videomuzu izlemeyi unutmayın!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 1B
- 18
- Kaydet
Elmalı Cevizli Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
190 g karamelli bisküvi
Cheesecake Harcı için:
180 g toz şeker
3 adet yumurta
5 g toz tarçın
Elmalı Cevizli Sos için:
1 adet kırmızı elma
50 g pikan cevizi
100 g karamel sos
Elmalı Cevizli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tabanı için: Bisküvileri rondodan geçirerek ince bir toz haline getirin ve bir kaba aktarın. Eritilmiş tereyağını bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. Karışımı, tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 23 cm çapındaki cheesecake kalıbına aktarın. Bir spatula veya bardak yardımıyla tabanı eşit bir şekilde yayın ve sıkıca bastırın. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın.
- 2Cheesecake harcı için: Geniş bir karıştırma kabına Pınar Beyaz’ı, suyu süzülmüş labne peynirini alıp spatula ile karıştırın. Ardından toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene ve karışım homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- 3Yumurtaları teker teker ekleyin, her biri tamamen karışana kadar karıştırın. Hızlı çırpıp fazla hava kabarcığı oluşturmamaya dikkat edin. Kremayı ekleyin ve karıştırın. Son olarak tarçını ekleyip pürüzsüz bir kıvama getirin.
- 4Hazırladığınız cheesecake harcını pişmiş olan cheesecake tabanın üzerine dökün ve fırının tam ortasına yerleştirin. Fırının en altına sıcak su dolu bir tepsi koyarak buhar oluşmasını sağlayın.
- 5Önceden 175°C’ye ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Pişirme süresinin sonunda fırını kapatın ve cheesecake’i içinde 15 dakika bekletin ve tezgaha alın.
- 6Oda sıcaklığına gelen cheesecake’i 1 gece buzdolabında dinlendirin. Bu sayede cheesecake’inizin kıvamı daha iyi olacaktır.
- 7Elmalı ve cevizli sos için: Elmanın kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Pikan cevizini kabaca doğrayın. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin ve elmaları ekleyerek 1-2 dakika pişirin. İçine pikan cevizini de ekleyip biraz karıştırdıktan sonra altını kapatın ve içine karamel sos ekleyip karıştırın.
- 8Servis: Cheesecake’i kalıbından dikkatlice çıkarıp güzel bir servis tabağına aktarın. Üzerini hazırladığınız elmalı cevizli sos ile kaplayın ve eşit dilimlere ayırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Cevizli Cheesecake Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.