- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Enginar Çorbası Tarifi
Tarif
Enginar Çorbası Tarifi
Enginar mevsimi bitmeden kesinlikle denemeniz gereken çok lezzetli bir çorba tarifi, Enginar Çorbası nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 164
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet taze enginar
1/2 adet limon
1 adet kuru soğan
2 adet pırasa
2 diş sarımsak
500 ml sebze suyu
25 ml zeytinyağı
1 adet patates
tuz&karabiber
az miktardamuskat rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Enginarların dış yapraklarını ve göbeğini temizledikten sonra dörde bölüp limonlu suda bekletin. Saplarından da bir miktar temizleyip aynı suda bekletin.
- 2Kuru soğan, pırasa ve sarımsakları temizleyip gelişi güzel doğrayın.
- 3Sebze suyu için; ayıkladığınız enginar, soğan, pırasa ve sarımsakların kalanını 500 ml su da kaynatmaya başlayın.
- 4Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Doğranmış kuru soğan, pırasa ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
- 5Kavrulan sebzelere, doğranmış patates, temizlenmiş enginar ve kaynattığınız sebze suyunu ekleyin.
- 6Tüm sebzelerin pişmesine yakın kremayı ilave edin.
- 7Tuz, karabiber ve muskat rendesi ile lezzetlendirdikten sonra blender ile güzelce çekin.
- 8Enginar çorbanız hazır. Dilerseniz taze dereotu veya dereotu yağı ile servis edebilirsiniz.
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?