Kısık Ateş
Tarif

Enginarlı Makarna Tarifi

İster soğuk ister sıcak olarak servis edebileceğiniz enfes makarna tarifi: Enginarlı ve dereotlu makarna tarifi nasıl yapılır? Detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 16B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet çanak enginar
100 g Filiz Kelebek Makarna
1/4 demet dereotu
1,5 adet limonun suyu
yeteri kadar zeytinyağı
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Enginarları irice doğrayın, limonlu bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Daha sonra süzerek kenara alın.
  • Kelebek makarna için enginarları haşladığınız suyu derin ve geniş bir tencerede kaynatın. Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün.
  • Dereotunu ince ince doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ekleyin, çırparak bir sos elde edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Hazır olan sosun içine haşlanmış enginarı ve makarnayı alıp iyice karıştırın. İster sıcak ister soğuk olarak, üzerine limon kabuğu rendeleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Malzeme oranlarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Biber ve Cevizli Pesto Soslu Fettuccine Tarifi
30B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karidesli Linguine Tarifi
35 Dakika
2 Kişilik
29B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Marinara Soslu Spaghetti Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.