- Tarifler
- İçecek Tarifleri
- Sıcak İçecek Tarifleri
- Espressolu Salep Tarifi
Tarif
Espressolu Salep Tarifi
Orta Doğu ve Anadolu'nun köklü tatlarından ilham alan Espressolu Salep, sıcacık bir kucaklama sunuyor. Bu eşsiz içecek, Osmanlı döneminden günümüze uzanan bir lezzet mirası taşıyor. Salep, tarih boyunca soğuk kış günlerinde sıcaklık ve keyif arayanların tercihi olmuş, günümüzde ise modern kahve tutkunlarının favorisi haline gelmiştir. Şimdi tüm detaylarıyla Espressolu Salep tarifini öğrenmek için hemen tıklayın!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
10 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek Tarifleri
Karıştırma, Demleme
Paylaş
- 1B
- 14
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Espresso makinenizde 40 ml (double) espresso’yu hazırlayın.
- 2Hazırladığınız espresso’yu ısıtma kabına alın, üzerine sütü ve toz salebi ilave edin.
- 3Buhar çubuğunu karışımın içine doğru yerleştirin ve köpük oluşana kadar buhar verin.
- 4Karışım köpürdükten sonra, sunum fincanınıza alın ve üzerine toz tarçın serpin.
- 5Espressolu Salep servise hazır. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer İçecek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.