- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Etli Kuru Bamya Çorbası Tarifi
Tarif
Etli Kuru Bamya Çorbası Tarifi
Geleneksel Konya lezzeti.
40 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 124B
- 62
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana kuşbaşı (küçük doğranmış)
150 g kurutulmuş çiçek bamya
60 g kuru soğan
15 g domates salçası
70 g sıvı yağ
1,500 g kemik suyu
20 g limon suyu
6 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru bamyaların tüylerini temizlemek için bir bez içinde veya tel süzgeç içinde ovalayın.
- 2Limon suyunun yarısı ve üzerini geçecek kadar su ile bamyalar yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu süzülen bamyalar iplerinden çıkartılır.
- 3Dana eti suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur, kavrulan ete sıvı yağ ve fine brunoise doğranan soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir.
- 4Domates salçası eklenir ve kokusu gidene kadar kavrulur, kalan et suyu, tuz, limon suyu ve haşlanmış olan çiçek bamyalar eklenip kısık ateşte 25 dk kaynamaya bırakılır.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.