Tarif

Fasulye Turşusu Tarifi

Taze fasulye turşusu, özellikle et yemeklerinin yanında mükemmel bir garnitür olarak servis edilir. Hem yaz hem kış sofralarınızda şıklık yaratır. Fasulye turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
60 Dakika
8-10 Kişilik
Diğer Tarifler
Haşlama
Fasulye Turşusu Tarifi
Paylaş
  • 51B
  • 136
  • Kaydet

Fasulye Turşusu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
25 g tuz (haşlama için)
3 litre su (haşlama için)
8 diş soyulmuş sarımsak
75 g tuz
100 ml nar ekşisi
2 adet küp şeker
2 adet acı biber (isteğe bağlı)
2 adet limon

Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin uç kısımlarını varsa kılçıklarını ayıklayın, arzu ettiğiniz boyutlarda bölün yıkayın ve süzün.
  • Tuzlu kaynar su içinde hafif diri kalacak şekilde, yaklaşık 25 dakika haşlayın.
  • Bu esnada buzlu suyunuzu hazırlayın. 3 litre suya 15-20 adet buz koyun. Fasulyeler haşlanır haşlanmaz buzlu suya atın.
  • Sarımsakları tuz ile dövün. Nar ekşisi ve suyla karıştırın.
  • Sarımsaklı sosa fasulyeleri ve kullanılacak ise acı biberleri bulayın. Tüm karışımı kavanozlara doldurun.
  • Kavanoz miktarına uygun aldığı kadar içme suyu doldurun. Her kavanoza 1’er küp şeker gelecek şekilde yerleştirin.
  • Limonların suyunu sıkın ve kavanozlara eşit miktarda ekleyin, ağızlarını sıkıca kapatın.
  • Büyük bir tencereye kavanozları yerleştirin ve üzeri soğuk su dolacak şekilde doldurun ve ocakta 4-5 dakika kaynatın.
  • Kavanozları tencereden çıkarıp ters çevirerek üzerini temiz bir bezle örtün.
  • Oda ısısına gelince artık kilere kaldırılabilir veya hazırlanan karışım soğuduktan sonra direk salata olarak sofraya çıkarabilirsiniz.

Fasulye Turşusu Tarifi Püf Noktası

*Bu ölçüler için 2 adet kiloluk kavanoz kullanılmıştır.
*Eğer suyun renginde kararma olursa, suyu süzülür. Tekrar su doldurulur ve kaynatılır.
*İsmi turşu olmasına rağmen aslında salata gibi, bekletilmeden yenir. Aydın ve Denizli civarında yapılır.
*Ekşi olarak sirke ile de hazırlanabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana Nasıl Yapılır?
120 Dakika
10-12 Kişilik
729B Görüntüleme
Karışık Turşu Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme
Elma Sirkesi Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
2M Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.