- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Fava Tarifi
Tarif
Fava Tarifi
Bakla ezmesi olarak bilenen Fava, Türk mutfağının önemli mezelerinden sadece bir tanesidir. Zeytinyağlı fava tarifi nasıl yapılır? En iyi fava nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 904B
- 210
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuru iç bakla
2 adet kuru soğan
80 ml zeytinyağı
15 g toz şeker
10 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru iç baklaları akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk. kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri temizleyin ve haşlandıktan sonra suyunu dökün.
- 2Tekrar sıcak su ekleyin (üzerini 2 parmak geçecek kadar).
- 3Soğanları 4’e bölüp tencereye ekleyin. Tuz ve toz şekeri de ekledikten sonra suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
- 4Hafif ılındıktan sonra zeytinyağı ekleyip el blenderından geçirin. Kıvamının pürüzsüz boza kıvamında olmasına dikkat edin.
- 5Bir borcama yayın, üzerini streç ile kapatın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ardından buzdolabında 5-6 saat dinlendirin.
- 6Hazır olan favanızı; kıyılmış dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile zenginleştirerek servis edin.
Püf Noktası
*Fava Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?
- 30-40 dakika arasında pişebilir, ancak malzeme ve yöreye bağlı olarak süre değişebilir.
*Fava Hangi Yöreye Aittir?
- Fava Girit Türk mutfağına aittir, ancak farklı bölgelerde farklı tariflerle yapılabilir.
*Taze Bakladan Fava Olur Mu?
- Evet, taze bakladan da fava yapılabilir.
*Sulu Olan Fava Nasıl Koyulaşır?
- Fava yemeğini koyulaştırmak için daha az su ekleyebilir veya pişirme süresini uzatabilirsiniz.
*Fava Akşamdan Islatılır Mı?
- Evet ıslatılır.
*Fava Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
- Fava, derin dondurucuda hava geçirmez bir kap içinde veya dondurucu poşetinde saklanabilir. Taze kalması için uygun bir şekilde paketlenmeli.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.8
9 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?