- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Fava Tarifi
Tarif
Fava Tarifi
Bakla ezmesi olarak da bilinen fava, Türk mutfağının sevilen ve besleyici mezelerinden biridir. Zeytinyağlı fava, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek sunar. Yumuşacık dokusu ve zeytinyağının verdiği nefis aromayla sofralarınıza şıklık katacak bu tarifi, en iyi sonucu almanız için püf noktalarıyla birlikte sizlere sunuyoruz.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 951B
- 214
- Kaydet
Fava Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuru iç bakla
2 adet kuru soğan
80 ml zeytinyağı
15 g toz şeker
10 g tuz
Fava Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kuru iç baklaları akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk. kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri temizleyin ve haşlandıktan sonra suyunu dökün.
- 2Tekrar sıcak su ekleyin (üzerini 2 parmak geçecek kadar).
- 3Soğanları 4’e bölüp tencereye ekleyin. Tuz ve toz şekeri de ekledikten sonra suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
- 4Hafif ılındıktan sonra zeytinyağı ekleyip el blenderından geçirin. Kıvamının pürüzsüz boza kıvamında olmasına dikkat edin.
- 5Bir borcama yayın, üzerini streç ile kapatın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ardından buzdolabında 5-6 saat dinlendirin.
- 6Hazır olan favanızı; kıyılmış dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile zenginleştirerek servis edin.
Fava Tarifi Püf Noktası
Fava Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?
- 30-40 dakika arasında pişebilir, ancak malzeme ve yöreye bağlı olarak süre değişebilir.
Fava Hangi Yöreye Aittir?
- Fava Girit Türk mutfağına aittir, ancak farklı bölgelerde farklı tariflerle yapılabilir.
Taze Bakladan Fava Olur Mu?
- Evet, taze bakladan da fava yapılabilir.
Sulu Olan Fava Nasıl Koyulaşır?
- Fava yemeğini koyulaştırmak için daha az su ekleyebilir veya pişirme süresini uzatabilirsiniz.
Fava Akşamdan Islatılır Mı?
- Evet ıslatılır.
Fava Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
- Fava, derin dondurucuda hava geçirmez bir kap içinde veya dondurucu poşetinde saklanabilir. Taze kalması için uygun bir şekilde paketlenmeli.

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.8
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?