- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pide/Lahmacun Tarifleri
- Fındık Lahmacun Tarifi
Tarif
Fındık Lahmacun Tarifi
Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri! Peki, dışarıdan sipariş vermek yerine evde çıtır çıtır fındık lahmacun yapmaya ne dersiniz? İncecik açılan hamuru, nefis baharatlarla harmanlanmış kıymalı harcı ve fırından çıkan mis gibi kokusuyla bu tarif, damakları şenlendirecek. Lahmacun hamuru nasıl yapılır? Lahmacun içi nasıl hazırlanır? Tüm püf noktalarıyla kolay ve lezzetli ev yapımı lahmacun tarifi burada! 🔥🥙
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 79B
- 118
- Kaydet
Fındık Lahmacun Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
480 g un
1-2 tutam tuz
260 ml su
30 ml sıvı yağ
İç Harcı için:
1 adet büyük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet domates
10 dal maydanoz
200 g orta yağlı kıyma
20 g biber salçası
10 ml zeytinyağı
tuz&karabiber
Fındık Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: Bir karıştırma kabına unu ve tuzu alın, ortasını havuz gibi açıp su ve sıvı yağı ekleyin. Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırarak, hamur kıvamına gelene kadar elinizle yoğurun. Ardından streçleyip buzdolabına kaldırın. 30 dakika bekletin.
- 2İç Harcı için: Kuru soğan, sarımsak ve domatesleri rendeleyin. Maydanozları incecik kıyın. Geri kalan tüm malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın.
- 3Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve 16 eşit parçaya bölün. Merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın.
- 4Açtığınız hamurlara 1 yemek kaşığı iç harç koyun ve kaşığın tersiyle yayın.
- 5Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırının en alt katında 7-8 dakika pişirin. Sumaklı soğan, yeşillik ve limon eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?