- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Fırınlanmış Domates Çorbası Tarifi
Tarif
Fırınlanmış Domates Çorbası Tarifi
Türk usulü fırınlanmış domates çorbası tarifi nasıl yapılır? Fırında közlenmiş mis gibi domates çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 38B
- 91
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg olgun domates
1 adet büyük boy kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1-2 dal taze kekik ve taze biberiye
10 g toz şeker
15-20 ml zeytinyağı
25 g un
1,1 buçuk litre et suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Domatesleri yıkayın ve kalın daireler halinde doğrayın. Soğanı halka şeklinde doğrayın, sarımsak, taze kekik, taze biberiye, toz şeker ve zeytinyağı ilavesi yaparak domateslerle karıştırın.
- 2Karışımı fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C'de her 10 dakikada bir karıştırarak yaklaşık 40 dk fırınlayın. (domateslerin kenarları karamelize olana kadar)
- 3Tencerede tereyağını eritin, unu ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurun. Daha sonra üzerine et suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
- 4Fırın tepsisindeki malzemelerden taze kekik ve biberiyeyi çıkarın ve tüm malzemeyi çorbaya ilave edin. Devamlı karıştırarak 15 dk pişirin. Kıvamına göre sıcak et suyu ilavesi yapabilirsiniz.
- 5Pişen çorbanızı blenderdan geçirin. Tercihen üzerini kruton ekmek, kaşar peyniri veya krema ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.