- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Fıstıklı Bonfile Tarifi
Tarif
Fıstıklı Bonfile Tarifi
Şık sunumu ile leziz fıstıklı bonfile tarifi.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 22
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g bonfile
tuz&karabiber
100 g Antep fıstığı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet semizotu
Nasıl Yapılır?
- 1Bonfileleri enlemesine dört eşit parçaya bölün ve bir kesme tahtasının üzerinde tuz&karabiber ve az miktarda zeytinyağı ile marine edin. Önceden ısıtılmış ızgarada her tarafını 1’er dakika pişirerek iz verin.
- 2Kenar kısımlarını Antep fıstığına bulayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
- 3Bu esnada bir tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsakları tereyağında soteleyin. Üzerine kıyılmış semizotunu ekleyip kavurun.
- 4Hazır olan bonfileleri güzel bir servis tabağına aldıktan sonra sotelenmiş semizotuyla servis edebilirsiniz.
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?