- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Yaş Pasta Tarifleri
- Fıstıklı Çikolatalı Pasta Tarifi
Tarif
Fıstıklı Çikolatalı Pasta Tarifi
Çikolata ve fıstığın muhteşem uyumu! Bol fıstıklı çikolatalı pasta tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 22
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
180 g toz şeker
100 g un
5 g kabartma tozu
500 g bitter çikolata
7 adet yumurta sarısı
100 g toz şeker
3 ml vanilya aroması
250 g mat fıstık
Nasıl Yapılır?
- 1Pandispanya(kek) hamuru için; bütün malzemeyi karıştırın ve çırpıcı ile 7 dakika çırpın.
- 2Önceden ayarlanmış fırında 150 derece 40 ile 45 dakika pişirin ve fırından çıkardığınız keki soğutun.
- 3İçindeki çikolata kreması için; krem şantiyi ve sütü ocakta kaynatın.
- 4Şeker ve yumurtayı çırpın.
- 5Krem şanti ve sütlü karışım kaynayınca, çırptığınız şeker ve yumurtayı yedirin.
- 6Çikolatayı da bu karışıma ekleyin ve soğumaya bırakın.
- 7Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün içine çikolata kreması ve mat fıstık ekleyip kalan pandispanyayı üstüne kapatın.
- 8Hazır olan pastanızı artık şeker hamuru ile kaplayıp, üzerini çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.