- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Frambuazlı Dondurma Nasıl Yapılır?
Tarif
Frambuazlı Dondurma Nasıl Yapılır?
Frambuazlı dondurma, meyve severler için mükemmel bir yaz tatlısıdır. Hem tatlı hem ekşi aromasıyla ferahlatıcı bir lezzet sunar. Bu ev yapımı frambuazlı dondurma, az malzemeyle kısa sürede hazırlanabilir ve katkı maddesi içermez. İşte tüm detaylarıyla frambuazlı dondurma tarifi...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 24B
- 21
- Kaydet
Frambuazlı Dondurma Nasıl Yapılır? Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 adet frambuaz
75 g süzme yoğurt
40 g bal
15 g vanilya özü
Frambuazlı Dondurma Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır?
- 1Süzme yoğurdu ve labne peynirini karıştırma kabına ekleyin.
- 2Protein yoğurdu ve vanilya özünü de karıştırma kabına ekleyin.
- 3Karıştırma kabına balı da ekledikten sonra homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- 4Frambuazları blender ile öğütün.
- 5Öğüttüğünüz frambuazları karışımın üzerine ilave edip homojen hale gelene kadar tekrar karıştırın.
- 6Karışımı uygun bir kaba aktararak üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
- 7Elde ettiğiniz dondurma karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Frambuazlı Dondurma Nasıl Yapılır? Püf Noktası
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.