Tarif

Frenk Cacığı Tarifi

Yoğurdun serinliği, salatalığın tazeliği ve frenk soğanın aromatik dokunuşuyla hazırlanan Frenk Soğanlı Cacık, klasik cacığa farklı bir yorum katıyor! Hafif, besleyici ve pratik bu tarif, özellikle yaz aylarında sofralarınızı ferahlatacak. İster ana yemeklerin yanında serinletici bir eşlikçi olarak, ister meze olarak sunabileceğiniz bu özel cacık tarifini mutlaka deneyin!
15 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Frenk Cacığı Tarifi
Paylaş
  • 38B
  • 50
  • Kaydet

Frenk Cacığı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet salatalık
200 g Pınar Ekşi Krema veya süzme yoğurt
Pınar
yeteri kadar tuz
kıyılmış dereotu
frenk soğanı
zeytinyağı

Frenk Cacığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanmış salatalıkları rendenin geniş kısmıyla rendeleyip bir kaseye alın.
  • Üzerine ekşi krema ve tuzu ilave edip güzelce harmanlayın.
  • Hazır olan cacığı servis tabağına aldıktan sonra kıyılmış dereotu, frenk soğanı ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Anadolu Cacığı Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lor Mahlutu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
39B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kimyonlu Domates Kızartması Tarifi
61B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Mehmet Erkek
· 05.08.2022

Görsel ile tarif uyuşmuyor

Kısık Ateş Akademi

Merhaba, tarifimiz birebir uyumludur. Sunum şekliniz tamamen size kalmıştır.