Kısık Ateş
Tarif

Geleneksel Gürze Mantısı Tarifi

Azerbaycan mutfağının en özel ve lezzetli tariflerinden biri olan Gürze mantısı nasıl yapılır? Gürze mantısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
2 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Haşlama
Paylaş
  • 19B
  • 103
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g un
su
10 g tuz
60 g yumurta
İç Harcı için:
50 g kuru soğan
250 g karışık dana ve kuzu kıyma
tuz&karabiber
Servis Önerisi:
Pınar Ekşi Krema
Pınar
sumak
klarife tereyağı
mikro yeşillik

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: un, su, tuz ve yumurta hamur kıvamına gelene dek yoğurulur.
  • Yoğurulan hamur dinlenmeye bırakılır. Yaklaşık 15 dakika.
  • İç harcı için: soğan rendelenir. Kıymalar, soğan ile karıştırılır. Tuz ve karabiber ilave edilir.
  • Hamur ince olacak şekilde açılır ve yuvarlak şeklinde bir çember yardımıyla kesilir.
  • İç harçtan ortalama 20 g hamurun ortasına yerleştirilir. Kendine has örgü katlama şeklinde bükülür.
  • Kaynar suda pişirerek, ekşi krema ve sumak ile servis edilir. Üzerine eritilmiş klarife tereyağı gezdirilir.
  • Tabağı süslemek için ortasına mikro yeşillikler yerleştirilir ve servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Domatesli Peynirli Galette Tarifi
approved
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hazır Kayseri Mantısı Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yağlı Ramazan Çöreği Tarifi
27B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.