Kısık Ateş
Tarif

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi

Enfes gül lokumlu, cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kurabiye hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 33
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
240 g su
7 g karbonat
1 tutam tuz
420 g un
20 g pudra şekeri
30 adet ceviz
30 adet orta boy gül lokumu

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı tencereye alıp eritin, üzerine su ekleyerek kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra üzerine karbonat ve bir çimdik tuz atıp karıştırın ve unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından ocaktan alın.
  • Üzerine pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Elinizin dayanabileceği sıcaklıkta iken iyice yoğurun ve hamuru soğumaya bırakın.
  • Hamur soğuduktan sonra parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp şekil verin, içerisine ceviz ve lokum yerleştirin.
  • Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili tepsiye dizerek, 180°C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çatlak Kurabiye Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
26B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bol Çikolatalı Ev Kurabiyesi Tarifi
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Susamlı Tahinli Kurabiye Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.