- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi
Tarif
Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi
Enfes gül lokumlu, cevizli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kurabiye hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 33
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g su
7 g karbonat
1 tutam tuz
420 g un
20 g pudra şekeri
30 adet ceviz
30 adet orta boy gül lokumu
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı tencereye alıp eritin, üzerine su ekleyerek kaynatın.
- 2Kaynadıktan sonra üzerine karbonat ve bir çimdik tuz atıp karıştırın ve unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından ocaktan alın.
- 3Üzerine pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- 4Elinizin dayanabileceği sıcaklıkta iken iyice yoğurun ve hamuru soğumaya bırakın.
- 5Hamur soğuduktan sonra parçalar kopararak elinizle yuvarlayıp şekil verin, içerisine ceviz ve lokum yerleştirin.
- 6Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili tepsiye dizerek, 180°C'de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kurabiyeler sıcakken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.