Kısık Ateş
Tarif

Güllaç Tarifi

Ramazan ayı ve iftar sofralarının baş tacı fındıklı güllaç nasıl yapılır? Gül suyu aromalı şerbetli güllaç tarifi...
45 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Güllaç Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 44
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet güllaç yaprağı
500 ml Pınar Süt
Pınar
20 g gül suyu
2 g misk aroması
250 g dövülmüş fındık
250 g dövülmüş badem
500 ml su (şerbeti için)
400 g toz şeker (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; su ve toz şekeri ocağa koyarak kaynamaya bırakın.
  • Gül suyu ve misk aroması ilave ettiğiniz sütü ısıtın.
  • 1 adet güllaç yaprağını tatlınızı yapacağınız kaba yerleştirin. Bir kepçe ılık süt ile ıslatmaya başlayın. 5 yaprak için de bu aşamayı tekrar edin.
  • 5. kat sonrası ortasına dövülmüş badem ve fındıkları serpiştirin. Tekrar güllaç yaprağı koyup, her katı süt ile ıslatarak bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrar edin.
  • Hazır olan tepsideki güllacı dilimleyin.
  • Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
  • En az 20 dk. dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

*Üzerine, bol toz Antep fıstığı ve nar taneleri serperek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
80B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi Tarifi
16B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Sultan Lokumu Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme

Yorumlar (2)

NurettinErkılıç
· 02.04.2023

Şerbetölçüsü kaça kaç 400 şeker ne kadar su olacak

Oytun Dağlı
· 03.04.2023

Malzeme listesinde belirtildiği gibi 500 ml su, 400 g toz şeker kullanılıyor.