Tarif

Güveçte Etli Bamya Tarifi

Yerken doyma hissinizi unutturacak cinsten harika bir yemek, Güveçte Etli Bamya nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Güveçte Etli Bamya Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 116
  • Kaydet

Güveçte Etli Bamya Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kınalı bamya
1 adet kuru soğan
250 g antrikot
2 adet olgun domates
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 ml zeytinyağı
3 diş sarımsak
20 g domates salçası
2 adet kuru biber, tercihen acı
300 ml su
1/2 adet limon

Güveçte Etli Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bamyaların kafa taraflarını bıçak yardımıyla temizleyip güzelce yıkayın. Dilerseniz su dolu bir kabın içine limon suyu sıkıp bamyaları içine bırakın.
  • Kuru soğanı brunoise, antrikotu ise kuşbaşı doğrayıp bir kenara alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın.
  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı ısıtmaya başlayın. Kızmaya başlayan yağa doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edin.
  • Soğan ve sarımsaklar biraz kavrulduktan sonra kuşbaşı etleri ilave edin, etler suyunu salıp çekmeye başladığında domates salçasını ekleyip sotelemeye devam edin.
  • Daha sonra doğranmış domates ve kuru biberleri ilave edip güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş 300 ml kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Etler biraz yumuşadıktan sonra bu işleme güveçte devam edin.
  • Toprak güveç kabına bu karışımın ilk önce yarısını alın, ayıklanmış ve yıkanmış bamyaları üzerine ilave edin.
  • Daha sonra diğer yarısını ekleyin.
  • Yemeği fırına vermeden önce üzerine yarım limon suyu sıkıp kalan limon kabuğunu üzerinde bırakın ki pişerken tadı yemeğe geçsin.
  • Kapağını kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saate yakın pişirin. Ardından güvecin kapağını alın, 15 dk. da ağzı açık şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen güveci kesinlikle karıştırmadan olduğu gibi servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Etli Patates Silkmesi Tarifi
29B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Şevketi Bostan Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ekşi Kremalı Kadayıf Mantı Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Belgin Alpdoğan
· 25.07.2020

🤢🤢🤮🤮

Murat Yıldız
· 26.07.2020

😂😂