Tarif

Güveçte Soğan Yahnisi Tarifi

Köfte ve arpacık soğanın enfes uyumuyla hazırlanan köfteli soğan yahnisi, yumuşacık kıvamı ve nefis sosuyla sofralarınızın favorisi olacak! Özellikle güveçte piştiğinde lezzeti katlanarak artan bu yemek, hem pratik hem de doyurucu bir ana yemek seçeneğidir. Peki, köfteli soğan yahnisi nasıl yapılır? Güveçte arpacık soğanlı köfte tarifi ve püf noktaları neler? İşte detaylar!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 25B
  • 123
  • Kaydet

Güveçte Soğan Yahnisi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g orta yağlı kuzu kıyması
5 g tuz
1-2 tutam karabiber
1-2 tutam kırmızı toz biber
500 g arpacık soğan
5 diş sarımsak
6 adet domates
100 ml zeytinyağı
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g domates salçası
10 g biber salçası
200 ml su
5 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz

Güveçte Soğan Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi bir kasede iyice yoğurun.
  • Yoğurulan kıymayı ceviz büyüklüğünde top köfteler haline getirin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Arpacık soğanların kabuklarını soyup bol suda yıkayın.
  • Sarımsak ve domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. (dilerseniz sarımsakları bütün bırakabilirsiniz)
  • Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Sarımsak ve arpacık soğanları ekleyip karamelize olana dek soteleyin.
  • Daha sonra domates ve biber salçasını ilave edip karıştırmaya devam edin. Ardından doğranmış domatesleri ve 200 ml suyu ekleyin.Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
  • Sıra geldi güveçte pişirme kısmına. Güveç kabının tabanına top şeklinde yaptığınız köfteleri dizin.
  • Üzerine pişirmiş olduğunuz arpacık soğanları dökün.
  • Sivri biberleri ister bütün ister ikiye bölünmüş şekilde üzerine dizin ve kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kontrollü olarak 1 saat pişirin. Eğer soğanlar pişmemiş ise bu süreyi biraz daha uzatmanızda fayda var.
  • Yemeğin tamamen piştiğine emin olduğunuzda güvecin kapağını açın ve üzerinin de kızarması için 5 dk. daha fırında bekletin.
  • Pişen soğan yahnisini kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kabaklama Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Etli Taze Fasulye Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
155B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Patlıcan Güveci Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.