Kısık Ateş
Tarif

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi

Bol sucuklu güveçte kuru fasulye tarifi nasıl yapılır? Kuru fasulye tarifinin detayları için hemen tıklayın.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 46B
  • 130
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
15'er g domates ve biber salçası
150 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
250 g haşlanmış kuru fasulye
1.5 l ılık su
15 g tuz
5 g karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toprak güveci ocağa alın ve ısıtmaya başlayın.
  • Isınan güvece sıvı yağ koyarak küp doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun.
  • Soğanlar pembeleşmeye yakın domates ve biber salçalarını ekleyin. Hemen arkasından doğranmış sucukları ilave edin ve lezzetler birbirine geçene kadar kavurun.
  • Fasulyeleri de ekleyerek 1-2 dk. daha kavurun. Malzemelerin üzerine çıkacak kadar ılık suyu ekleyin.
  • Son olarak tuz ve karabiberi de attıktan sonra güvecin ağzını kapatın, eğer kapağı yok ise alüminyum folyo ile sıkıca sarın. İlk 1 saati ağzı açılmadan toplam 2 saate yakın kısık ateşte pişirin.
  • Pişme süresi fasulye cinsine göre değişkenlik gösterebilir. O yüzden ilk 1 saatten sonra aralıklı kontrol edin.
  • Piştiğinden emin olduğunuzda tereyağı parçalarını üzerine bırakın, hiç karıştırmadan kendi halinde erimesine izin verin. Böylelikle çok daha lezzetli olacaktır!
  • Daha sonra tek kişilik toprak kaselerde sunumunu gerçekleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Fasulyeleri bir gece önceden veya pişirmeden 4-5 saat önce suya koyun.
*Islatılan fasulyeleri üzerini birkaç parmak geçecek kadar su ilavesi ile haşlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Etli Patates Silkmesi Tarifi
27B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börk Aşı Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Musakka Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
91B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Onur Büyükcanavar
· 26.05.2021

Kuru fasülyeler pişmedi. Zannedersem kavurduğum için pişmedi. Keşke annemi dinleyip önce haşlasaydım.

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 27.05.2021

Merhaba Onur, haşlanmış fasulye kullanılmasını püf noktalarında ve malzeme listesinde belirtmiştim aslında 🙈😊 canın sağ olsun. Eline sağlık.