Kısık Ateş
Tarif

Havuçlu Cezerye Tarifi

Çocukluğumuzun tatlısı olan ev yapımı havuçlu cezerye tarifi nasıl yapılır? İşte karşınızda lezzetli ve nostaljik cezerye tarifi yapmanın püf noktaları...
30 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Havuçlu Cezerye Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 44
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 buçuk adet havuç
200 g toz şeker
150 ml su
100 g ceviz içi
5 g toz tarçın
1 g karabiber
5 g yenibahar
7 g toz zencefil
Üzeri için: Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Bir tencere içerisinde havucu, şekeri ve suyu karıştırın.
  • Kısık ateşte suyunu çekip macun kıvamına gelene kadar pişirin.
  • İçerisine tüm baharatları ekleyin, aromalandırın.
  • İstediğiniz boyutta şekillendirip soğumaya bırakın.
  • Hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Ramazan Lokması Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kahve Kremalı Profiterol Tarifi
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı Creme Brulee Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.