- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Hollandez Sos Tarifi
Tarif
Hollandez Sos Tarifi
Fransız mutfağında dünyaya yayılmış, yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak Hollandez sos (Hollandaise Sauce) tarifi! Beş ana sostan biri olan Hollandez sosu tam kıvamında çok hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz. Beyaz sos olarak da bilinen Hollandez sos, kahvaltı sofralarınızın sevilen lezzeti olacak. Hollandez sos nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için videomuzu izleyebilirsiniz.
20 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Çırpma
Paylaş
- 89B
- 84
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta sarısı
80-100 ml sade yağ
10-15 damla limon suyu
tadımlık tuz
tadımlık beyaz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir cam kasede yumurta sarılarını çırpın. Daha sonra benmari üzerine alarak açık sarı renk olana kadar ve kalınlaşana kadar çırpmaya devam edin. Krem şanti yoğunluğunda olmasına özen gösterin.
- 2Sade yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) çırparak eklemeye başlayın, yağın tamamını bu şekilde karışıma yedirin ve benmari üzerinden alın.
- 310 damla kadar limon suyu da ekleyip tuz ve beyaz biber ayarını yapın.
- 4Son kez tadını kontrol ederek birkaç damla daha limon suyu eklemesi yapabilirsiniz. Gerekirse sosun yoğunluğunu ılık su ile açabilirsiniz.
Püf Noktası
*Sade Yağ yapımının videosuna Kısık Ateş YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Hollandez Sos tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.