Tarif

Hollandez Sos Tarifi

Fransız mutfağında dünyaya yayılmış, yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak Hollandez sos (Hollandaise Sauce) tarifi! Beş ana sostan biri olan Hollandez sosu tam kıvamında çok hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz. Beyaz sos olarak da bilinen Hollandez sos, kahvaltı sofralarınızın sevilen lezzeti olacak. Hollandez sos nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için videomuzu izleyebilirsiniz.
20 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Çırpma
Paylaş
  • 102B
  • 86
  • Kaydet

Hollandez Sos Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta sarısı
80-100 ml sade yağ
10-15 damla limon suyu
tadımlık tuz
tadımlık beyaz biber

Hollandez Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir cam kasede yumurta sarılarını çırpın. Daha sonra benmari üzerine alarak açık sarı renk olana kadar ve kalınlaşana kadar çırpmaya devam edin. Krem şanti yoğunluğunda olmasına özen gösterin.
  • Sade yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) çırparak eklemeye başlayın, yağın tamamını bu şekilde karışıma yedirin ve benmari üzerinden alın.
  • 10 damla kadar limon suyu da ekleyip tuz ve beyaz biber ayarını yapın.
  • Son kez tadını kontrol ederek birkaç damla daha limon suyu eklemesi yapabilirsiniz. Gerekirse sosun yoğunluğunu ılık su ile açabilirsiniz.

Hollandez Sos Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Hollandez Sos tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
11 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Ekşi Kremalı Cheddar Sos Tarifi
24B Görüntüleme
Yanık Peynir Sosu Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
18B Görüntüleme
Çerezli Labne Sos Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.