- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Hurmalı Makaron Tarifi
Tarif
Hurmalı Makaron Tarifi
Makaron tarifi: Hurmalı makaron tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında makaron nasıl yapılır? Bademli hurmalı makaron tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 12B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kabuksuz çiğ badem
300 g pudra şekeri
95 g yumurta beyazı
80 ml su
300 g toz şeker
120 g yumurta beyazı
gıda boyası
İç Dolgusu için:
400 g beyaz çikolata
200 g hurma
Nasıl Yapılır?
- 1Kabuksuz çiğ badem ve pudra şekerini mutfak robotundan çekin. 95 gr yumurta beyazı ile karıştırıp bekletin.
- 2Su ve 300 gr toz şekeri 118°C’de kaynatın.
- 3120 gr yumurta beyazını mikserde köpük gibi olana kadar çırpın. Şekerli suyu içine yavaşça ekleyip 5 dakika daha çırpın. Bu karışımı gıda boyası ile renklendirin. Bademli karışıma 3 seferde ekleyip karıştırın.
- 4Karışımı sıkma torbasına alın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve makaron harcınızı aralıklı olarak 4 cm çapında olacak şekilde yağlı kağıt üzerine sıkın.
- 5Önceden ısıtılmış 140°C fırında 12 dakika pişirin.
- 6Dolgu kreması için: kremayı tencereye alıp ısıtın ve ocaktan alın. Beyaz çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
- 7Tereyağını ekleyip mikserle birkaç dakika çırpıp soğutun.
- 8Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin. İyice ezip kremalı karışıma ilave edin.
- 9Hazır olan dolgu kremasını sıkma torbasına ekleyin. İki parça makaron arasına bir miktar dolgu kremasından sıkıp birbirine yapıştırın. Dilediğiniz gibi servis edin.
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.