Kısık Ateş
Tarif

İç Bakla Humusu Tarifi

Tadına doyamayacağınız enfes iç bakla humusu tarifi! Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, nefis bir meze olan iç bakla humusu nasıl yapılır? İç bakla humusu yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
İç Bakla Humusu Tarifi
approved
Paylaş
  • 37B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bakla
1 adet limon
zeytinyağı
tuz
karabiber
3-4 diş sarımsak
40-50 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Baklalar haşlanır. Soğumadan kabukları ayrılır ve içi alınır.
  • Limonun suyu sıkılır. Tüm malzemeler robota koyulur, kıvam alana kadar robotta çekilir.
  • İstenen tat ve kıvama göre malzeme ayarlanır. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Tuğçe Evrim Yılmaz
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çörek Otlu Biber Kavurması Tarifi
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Balkabaklı Humus Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Mercimek Köftesi Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
221B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Lerzan Gönültaş
· 27.06.2022

Fava değil mi? Humus Nohuttan yapılır

Tuğçe Evrim Yılmaz

Evet genellikle nohuttan yapılır fakat biz farklı yorumlayarak bakladan humus yaptık 😊 Denemenizi öneririz.

İsmail Erdoğan
· 19.07.2022

Bakladan humus olmaz. Humus arapça kökenli bir kelimedir ve türkçe karşılığı nohuta denk gelir. Sizin yaptığınız olsa olsa tahinli, kimyonlu bakla olur.