Kısık Ateş
Tarif

İmambayıldı Tarifi

Zeytinyağlı yemeklerin baş tacı sayılabilecek kadar leziz bir yemek. İmambayıldı tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
İmambayıldı Tarifi
Paylaş
  • 135B
  • 111
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet küçük boy patlıcan
5 adet kuru soğan
60 ml zeytinyağı
5 diş sarımsak
3 adet olgun domates
1/2 demet maydanoz
50 ml su
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların sap kısımlarını kesip alacalı soyun. 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp kurulayın.
  • Bol kızgın zeytinyağında pembeleşinceye kadar her tarafını kızartın ve küçük bir tepsiye yerleştirin.
  • Boylamasına ortalarından bıçak yardımıyla yarık açın. Fırını 200 derecede ısıtın.
  • Soğanları piyazlık doğrayın. Biraz tuzla birlikte 60 ml zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Yaklaşık 20 dakika sürecektir.
  • Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edin, 4-5 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
  • Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. İncecik kıyılmış maydanozu da ilave ederek kısık ateşten alın.
  • Hazırladığınız harcı patlıcanların ortalarına eşit miktarda yerleştirin ve fırın tepsisine dizin.
  • 50 ml kadar suyu fırın tepsisine dökün. Patlıcanların üzerine gelişigüzel zeytinyağı gezdirin.
  • Suyunu çekene kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı ve Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
51B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
27B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
70B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Asude Arslan
· 20.08.2019

Şefim Merhaba,İzlediğim bir filmde imambayıldıya muskat koyuyorlardı sizce nasıl olur?Saygılarımla

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 27.11.2020

Selam Asude bu orjinal reçete fakat yakıştığını düşündüğün her şeyi deneyebilirsin.

Can Deniz
· 26.02.2021

Ellerinize sağlık şefim

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 26.02.2021

Teşekkürler 👍🙏

HilmiEfe
· 19.07.2022

Ellerinize sağlık çok güzel oldu... Ben harcın içine 400 gr dana kıyması ekledim.. Çok teşekkür ederim Şefim 🙏

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 20.07.2022

Rica ederim sizin de ellerinize sağlık 🙏🙏