- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- İmambayıldı Tarifi
Tarif
İmambayıldı Tarifi
Zeytinyağlı yemeklerin baş tacı sayılabilecek kadar leziz bir yemek. İmambayıldı tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
Paylaş
- 135B
- 111
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet küçük boy patlıcan
5 adet kuru soğan
60 ml zeytinyağı
5 diş sarımsak
3 adet olgun domates
1/2 demet maydanoz
50 ml su
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların sap kısımlarını kesip alacalı soyun. 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp kurulayın.
- 2Bol kızgın zeytinyağında pembeleşinceye kadar her tarafını kızartın ve küçük bir tepsiye yerleştirin.
- 3Boylamasına ortalarından bıçak yardımıyla yarık açın. Fırını 200 derecede ısıtın.
- 4Soğanları piyazlık doğrayın. Biraz tuzla birlikte 60 ml zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Yaklaşık 20 dakika sürecektir.
- 5Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edin, 4-5 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
- 6Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. İncecik kıyılmış maydanozu da ilave ederek kısık ateşten alın.
- 7Hazırladığınız harcı patlıcanların ortalarına eşit miktarda yerleştirin ve fırın tepsisine dizin.
- 850 ml kadar suyu fırın tepsisine dökün. Patlıcanların üzerine gelişigüzel zeytinyağı gezdirin.
- 9Suyunu çekene kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?