- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- İrmik Helvalı Güllaç Tarifi
Tarif
İrmik Helvalı Güllaç Tarifi
Ramazan sofralarına hem klasik hem de yenilikçi bir tatlı eklemek isteyenler için harika bir tarifle karşınızdayız: İrmik Helvalı Güllaç! 😊 Nefis kıvamıyla irmik helvası, güllacın hafif dokusuyla buluşuyor ve ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. Peki, sütlü tatlı severlerin favorisi olmaya aday bu tatlı nasıl hazırlanır? Ramazan tatlıları arasında en özel yere sahip güllaç tarifi için hangi püf noktalarına dikkat etmek gerekir? İşte tüm detaylarıyla İrmik Helvalı Güllaç tarifi! 🌸✨
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 2B
- 16
- Kaydet
İrmik Helvalı Güllaç Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İrmik Helvası için:
20 g çam fıstığı
1 paket Dr. Oetker İrmik Helvası
Güllaç için:
200 g toz şeker
2 adet güllaç yaprağı
Süsleme için: nar taneleri, frenk üzümü, ceviz içi
İrmik Helvalı Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1İrmik helvası için, tereyağını geniş bir tencerede eritin ve çam fıstıklarını ekleyerek hafifçe kavurun. Üzerine sütü ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra irmik helvası karışımını ekleyin ve karıştırarak pişirin. Kıvam alan helvanın kapağını kapatın, ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
- 2Güllaç yapraklarını hazırlamak için, sütü ve toz şekeri bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak ısıtın. Geniş bir borcama ısınan sütü dökün ve güllaç yapraklarını kırarak süte batırıp yumuşatın. Islanan güllaç yapraklarını 4 adet servis kupunun tabanına eşit olarak yerleştirin.
- 3Güllaç yapraklarının üzerine hazırladığınız irmik helvasını eşit şekilde yayın. Kalan güllaç yapraklarını da üzerine yerleştirin ve son olarak kalan sütü de üzerlerine gezdirerek tatlının tüm lezzetleri içine çekmesini sağlayın.
- 4Sunum için, hazır olan irmik helvalı güllacın üzerine nar taneleri, frenk üzümü ve ceviz içi serpiştirin. Tatlının lezzetinin tam oturması için buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Eğer zamanınız varsa, bir gece boyunca bekletmek güllaç yapraklarının tam kıvamına gelmesini ve tatların daha iyi harmanlanmasını sağlar. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
İrmik Helvalı Güllaç Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.