Tarif

İskorpit Balığı Çorbası Tarifi

İskorpit bugünlerde balıkçı tezgahlarını süsleyen tam bir mevsim balığı. Tam kıvamında balık çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
İskorpit Balığı Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 67B
  • 39
  • Kaydet

İskorpit Balığı Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy taze iskorpit balığı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
30 ml zeytinyağı
1 adet kapya biber
1 adet havuç
10 g un
250 ml su
1 adet patates
yeteri kadar tuz
yeteri kadar kıyılmış maydanoz
1/2 adet limon suyu

İskorpit Balığı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Balığınızın derisini almadan üst ve yan yüzgeçlerini güzelce temizledikten sonra yıkayıp üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın.
  • Ayrı bir tencerede ince kıyılmış soğan ve sarımsakları 2 yemek kaşığı yağda soteleyin.
  • Üzerine ince kıyılmış biber ve havuçları da ekleyip birkaç kez daha çevirin.
  • 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam edin. (Un diğer malzemelere yapışacaktır,) Devamlı karıştırarak unun kavrulmasını sağlayın.
  • Un yanmadan, hemen üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su dökün.
  • Küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kaynayana kadar karıştırın, kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • O sırada soğumuş olan balığınızı dikkatlice kılçıklarından ayıklayın.
  • Pişmiş olan diğer malzemelerin içine balığı ve süzdüğünüz balığın suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Üzerine tuzunu, ince kıyılmış maydanoz ve yarım limonun suyunu da ekleyip altını kapatabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zerdeçallı Yer Elması Çorbası Tarifi
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi
52B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ezogelin Çorbası Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
434B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.