- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- İskorpit Balığı Çorbası Tarifi
Tarif
İskorpit Balığı Çorbası Tarifi
İskorpit bugünlerde balıkçı tezgahlarını süsleyen tam bir mevsim balığı. Tam kıvamında balık çorbası tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 63B
- 39
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy taze iskorpit balığı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
30 ml zeytinyağı
1 adet kapya biber
1 adet havuç
10 g un
250 ml su
1 adet patates
yeteri kadar tuz
yeteri kadar kıyılmış maydanoz
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Balığınızın derisini almadan üst ve yan yüzgeçlerini güzelce temizledikten sonra yıkayıp üzerini geçecek kadar suda 15 dakika haşlayın.
- 2Ayrı bir tencerede ince kıyılmış soğan ve sarımsakları 2 yemek kaşığı yağda soteleyin.
- 3Üzerine ince kıyılmış biber ve havuçları da ekleyip birkaç kez daha çevirin.
- 41 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırmaya devam edin. (Un diğer malzemelere yapışacaktır,) Devamlı karıştırarak unun kavrulmasını sağlayın.
- 5Un yanmadan, hemen üzerine 1 su bardağı kadar soğuk su dökün.
- 6Küp küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- 7Kaynayana kadar karıştırın, kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 8O sırada soğumuş olan balığınızı dikkatlice kılçıklarından ayıklayın.
- 9Pişmiş olan diğer malzemelerin içine balığı ve süzdüğünüz balığın suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- 10Üzerine tuzunu, ince kıyılmış maydanoz ve yarım limonun suyunu da ekleyip altını kapatabilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.