- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Izgara Bonfileli Salata Tarifi
Tarif
Izgara Bonfileli Salata Tarifi
Izgara bonfile salata, özellikle protein ihtiyacını karşılamak isteyenler için harika bir seçenektir. Farklı soslar ve sebzelerle zenginleştirilebilen bu salata, damak zevkinize göre kişiselleştirilebilir. Eğer sağlıklı, lezzetli ve dengeli bir öğün arıyorsanız bu tarif tam size göre. Tüm detaylarıyla Izgara Bonfileli Salata tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Tava
Bu tarif Kısık Ateş Akademi tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 24B
- 110
- Kaydet
Izgara Bonfileli Salata Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g maskolin yeşillik
8 yaprak göbek marul
2 dal taze fesleğen
5 adet taze çilek
1 adet turp
4 adet çeri domates
400 g bonfile
40 g soya sosu
Sosu için:
60 ml zeytinyağı
10 g bal
1 adet portakal suyu
yeteri kadartuz
yeteri kadarkarabiber
20 g file badem
Izgara Bonfileli Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tüm yeşillikleri güzelce yıkayıp kurutun ve ince ince doğrayın.
- 2Çilek ve turpu yarım ay şeklinde doğrayın. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri geniş bir servis tabağına alın.
- 3Jülyen dilimlenmiş bonfile etlerini yağsız tavada soteleyin. Soya sosu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- 4Sosu için: zeytinyağı, bal, hardal, portakal suyu, tuz, karabiber ve file bademleri bir kasede iyice karıştırın.
- 5Salatanın üzerine gezdirip karıştırın.
- 6Pişen jülyen bonfileleri sosuyla beraber salatanın üzerine alıp servis yapın.

Kaan Yiğit
Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.