- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Izgara Somon Tarifi
Tarif
Izgara Somon Tarifi
Denizden sofraya somon tarifi! Tavada ızgara somon nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 32B
- 54
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200-220 g taze somon fileto
50 ml zeytinyağı
deniz tuzu
taze çekilmiş karabiber
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Somonu geniş bir kaba alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyu ile marine edin.
- 2Pişirmeden hemen önce tavanızı ısıtın, somonu yerleştirin ve her iki tarafını 5'er dakika pişirin.
- 3Daha sonra servis tabağına somonu yerleştirin. Tercihen üzerine dilimlenmiş zeytinli domates sos gezdirin veya sebze garnitürlerle sıcak olarak servis edin.
Elif Çıtak
Şef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?