Kısık Ateş
Tarif

İzmir Köfte Tarifi

İzmir’in en güzel ve en meşhur yemeklerinden, sulu İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır? İzmir köfte tarifinin püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Kızartma
İzmir Köfte Tarifi
Paylaş
  • 249B
  • 184
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g köftelik kıyma (%40 kuzu, %60 dana karışımı)
40 g galeta unu veya ekmek kırıntısı
1 adet soğan rendesi
5 g kuru kekik
5 g karabiber
5 g tuz
4 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet domates
Sosu için:
20 ml zeytinyağı
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g domates salçası
750 ml sebze suyu
tuz karabiber
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta; köftelik kıyma, galeta unu veya ekmek kırıntısı, soğan rendesi, kuru kekik, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun. 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • 35’er gramlık uzun parmak köfteler halinde şekillendirip hafifçe unlayın.
  • İlk olarak eşit boylarda doğranmış patates ve biberleri ayçiçek yağında kızartın. Ardından havlu kağıt üzerine alın.
  • Aynı yağda hafif unlanmış köfteleri kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
  • Domatesleri iri iri doğrayın. Dilerseniz kızgın yağa batırıp çıkarın, dilerseniz çiğ olarak kullanın.
  • Sosu için: bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Domates salçasını ekleyip çiğ kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan salçanın üzerine sebze suyunu ekleyin.
  • Daha sonra kızartmış olduğunuz ürünleri (köfte, patates, domates ve biberleri) tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ortalama 25 dakika pişirin.
  • Fırında pişirmek için; bir fırın tepsisine kızartmış olduğunuz köfte, patates, biber ve domatesleri yerleştirin. Üzerine salçalı sosu gezdirip önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişen yemeği güzel bir servis tabağına alın, üzerine yemeğin suyundan gezdirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza ve tüm püf noktalarına Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kuzu Sırtı Tarifi
65 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kayısı Yahnisi Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Soya Soslu Dana Bonfile Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Deniz Denizer
· 13.01.2021

Merhaba, tariflerinizi severek takip ediyorum.Teşekkürler şefim ellerinize sağlık. Umarım en yakın zamanda iç huzurunuzu bulursunuz.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
bahar özer
· 08.09.2021

Şefim miafirim gelecekti tarifi yaptım yüreginize sağlık çok beğendiler

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 08.09.2021

Ellerinize sağlık. Çok memnun oldum 👍👏🙏😇

Metin Songür
· 21.08.2024

Elinize sağlık iyiki varsınız

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.08.2024

Çok teşekkür ederim, sevgiler!