- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Japon Sufle Pancake Tarifi
Tarif
Japon Sufle Pancake Tarifi
"Evde Japon pancake nasıl yapılır?" sorusunun en lezzetli cevabı burada! Adım adım anlatımı ve pratik püf noktalarıyla hazırladığınız bu tarif, yumuşacık dokusu, kabarık yapısı ve mango sosunun tropikal lezzetiyle hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Klasik pancake'lerden çok daha özel bir deneyim sunan bu tarif, kahvaltı sofralarınıza zarif bir dokunuş katacak. Sufle gibi yumuşacık bu Japon pancake’leriyle sevdiklerinize unutulmaz bir kahvaltı keyfi yaşatmak isteyenlere özel tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊
Paylaş
- 229
- 4
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Sosu için:
1 adet mango
150 g toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1 adet karanfil
30 ml su
20 g Dr. Oetker Mısır Nişastası
Pancake Harcı için:
2 adet orta boy yumurta sarısı
1/2 paket Dr. Oetker Şekerli Vanilin
35 g un
10 g Dr. Oetker Mısır Nişastası
1/2 paket Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 adet orta boy yumurta beyazı
1 tutam tuz
25 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Sosu için: Mangonun kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir sos tenceresine mango, toz şeker, çubuk tarçın ve karanfili ekleyin. Üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte karışımı kaynatırken ara ara karıştırarak sosun kıvam almasını sağlayın.
- 2Mısır nişastasını biraz su ile açıp kaynayan karışıma ekleyin. Sos koyulaşınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 3Pancake harcı için: Geniş bir kapta yumurta sarısı, şekerli vanilin, un, mısır nişastası, kabartma tozu ve sütü mikserle çırpın.
- 4Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını, bir tutam tuz ve toz şeker ile mikserle kabarana kadar çırpın.
- 5Yumurta beyazı köpüğünü yumurta sarısı karışımına azar azar ekleyerek spatula ile nazikçe karıştırın.
- 6Hazır olan pancake harcını bir sıkma torbasına doldurun ve torbanın ucunu kesin.
- 7Yapışmaz tabanlı ve kapaklı bir tavayı ısıtın, fırça yardımıyla az miktarda sıvı yağ sürün.
- 8Harcı tavaya aralıklı olarak sıkın. Kabarma payı bırakın, bir seferde 2 pancake pişirin.
- 9Tavaya birkaç damla su ekleyin, kapağı kapatın ve buharla 4 dakika kadar pişirin.
- 10Üstüne tekrar harç ekleyin, biraz daha su ekleyerek pişirmeye devam edin.
- 11Pancake’lerin her iki yüzünü de altın rengini alana kadar pişirin.
- 12Pişen pancake’leri dikkatlice servis tabağına yerleştirin. Üzerine soğumuş mango sosunu gezdirin. Dilerseniz taze yaban mersinleri ve ince bir kat pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.