- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Kakaolu Pankek Tarifi
Tarif
Kakaolu Pankek Tarifi
Sağlığına önem verenlere özel, Kakaolu pankek tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
2 Kişilik
Kahvaltı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 24B
- 169
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35 g kara buğday unu
5-10 g ham kakao
1 tutam tuz
3 adet yumurta akı
5 ml hindistancevizi yağı
İç Malzemesi için:
rendelenmiş Hindistan cevizi
yaban mersini
Nasıl Yapılır?
- 1Buğday unu, kakao ve bir tutam tuzu harmanlayın. Yumurta ve sodayı ilave edip iyice karıştırın.
- 2Döküm tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca hindistancevizi yağını ilave edin.
- 3Ham kakaolu hamurdan küçük bir kepçe dolusu alarak tavanın ortasına dikkatlice dökün. Çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde hamuru yayın.
- 4Hamurun üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirerek aynı şekilde pişirin.
- 5Pankek hamuru bitene dek aynı işleme devam edin.
- 6İç malzemesi için Pınar Protein Yoğurdu çırpıp sıkma torbasına aktarın.
- 7Hazırladığınız pankeklerin arasına ve üzerine istediğiniz gibi dekoratif bir şekilde sıkarak süsleyin.
- 8Üzerine isteğe göre rendelenmiş hindistancevizi ve yaban mersini serpin. Dilerseniz taze çileklerle de süsleyebilirsiniz.
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
3.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?