Tarif

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı adı hamurunun bir kalbura ya da kevgire bastırılmasından almıştır. Ramazan veya kurban bayramında ikram edebileceğiniz en geleneksel tatlılardan biri olan Kalburabastı tarifi nasıl yapılır? Lezzetli kalburabastı yapılışı ve kıyır kıyır kalburabastı tarifi...
50 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Kalburabastı Tarifi
Paylaş
  • 55B
  • 105
  • Kaydet

Kalburabastı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
400 g toz şeker
600 ml su
20 ml limon suyu
Hamuru için:
95 ml ayçiçek yağı
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g Pınar Yoğurt
Pınar
180 ml Pınar Süt
Pınar
20 g irmik
5 g kabartma tozu
420 g un
40 g ceviz içi

Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve su ocağa konulur, kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenip 15 dk. daha kaynatılır. Şerbetin soğuması için ocaktan alınıp bekletilir.
  • Hamuru için: ayçiçek yağı, tereyağı, yoğurt ve süt bir mikser kabına konur, bütün malzemeler karıştırıldıktan sonra irmik ve kabartma tozu eklenir.
  • Un azar azar eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 15 dk. buzdolabında bekletilip, daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
  • Yuvarlanan hamur rendenin ince tarafında veya şekil verecek olan bir aparatın üzerinde bastırılarak açılır. Hamurun ortasına ceviz içi konulur ve her iki tarafından kapatılarak tepsiye yerleştirilir. Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır.
  • 180 C'de 25 dk. pişirildikten sonra fırından çıkarılan kalburabastıya soğuk şerbet eklenir.
  • En az 30 dk. bekletildikten sonra şerbeti çekince servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.6
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tam Ölçülü Ayva Tatlısı Tarifi
124B Görüntüleme
Şekerpare Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
76B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Tahinli Un Helvası Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ülkü Güntekin
· 23.03.2025

Bu hamur kalburabastı değil sanki poğaça hamuru hiç olmadı emeğim boşa gitti ve malzemem israf olduAcaba buraya tarif yazarken birileri kontrol ediyor mu

Ülkü Güntekin
· 23.03.2025

Süt ne alaka şuan kendime kızıyorum