- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Kalp Şeklinde Kurabiye Tarifi
Tarif
Kalp Şeklinde Kurabiye Tarifi
Sevginizi katarak hazırlayacağınız, önce gözünüzü sonra midenizi doyuracak nefis kalp kurabiyerler... Kalp şeklinde kakaolu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 72
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
100 g pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 tutam tuz
5 g vanilya
12 g kakao
5-6 adet taze çilek
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı, pudra şekeri, yumurta akı, tuz, vanilya ve kakaoyu bir hamur yoğurma kabında yoğurun.
- 2Unu yavaş yavaş ekleyin. Çok sert olmayan bir hamur elde edin.
- 3Hamuru ayrı bir kaba alın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- 4Dinlenen hamuru tezgaha alın. Merdane yardımıyla yarım santim inceliğinde açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin.
- 5Kalp şeklindeki hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- 6Hamurların üzerine çatal yardımıyla minik delikler yapın.
- 7Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
- 8Pişmiş kurabiyeleri fırından çıkararak soğumaları için bir köşede bekletin.
- 9Ara dolgusu için, büyük bir kasede labne ve kremayı çatal yardımıyla çırpın.
- 10Çilekleri yıkayın, yapraklarını temizleyin ve minik minik doğrayın.
- 11Labneli karışıma çilekleri ekleyin ve karıştırın.
- 12Soğuyan kurabiyelerin arasına hazırladığınız labneli karışımdan ekleyerek sandviç yapın ve servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?