Tarif

Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi

Sevgililer Günü’ne özel bir lezzet arıyorsanız, Avusturya’nın Linz şehrinden esinlenilen Linzer Kurabiye tam da aradığınız tarif olabilir. Bu marmelatlı kurabiyeler, adeta bir çeşit sandviç formunda pişirilir. Kendi ellerinizle hazırlayıp özenle süsleyeceğiniz bu sevimli Linzer kurabiyeleri, sadece sevgiliniz için değil, içinizden geçirdiğiniz tüm sevdikleriniz için özel bir hediye haline getirebilirsiniz. ❤ Şimdi gelin, kalpli ve marmelatlı Linzer kurabiye tarifi için gerekli malzemeler nelerdir ve badem unlu Linzer kurabiye tarifi nasıl yapılır birlikte göz atalım…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 37
  • Kaydet

Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
130 g toz şeker
90 g badem unu
300 g un
1 g tuz
2 g kabartma tozu
2 g toz tarçın
230 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
1 adet büyük boy yumurta
2 ml vanilya özütü
200 g vişne marmelatı

Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve badem ununu mutfak robotunda 20-30 saniye kadar çekin.
  • Un, tuz, kabartma tozu ve tarçını da bir kaba eleyin.
  • Tereyağını başka büyük bir kapta çırpıp iyice yumuşatın. Yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Üzerine badem unlu karışımı ve unlu karışımı ekleyerek tamamen karışana kadar yoğurun. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam elde etmeniz gerekiyor.
  • Kurabiye hamurunu 2 eşit parçaya ayırıp, elinizle bastırıp yassı haline getirin ve streçleyip 15 dk buzdolabında soğutun.
  • Fırını alt üst ayarda 180°C’de ısıtın. Bir tepsiye yağlı kağıt serin.
  • 1 hamur parçasını buzdolabından çıkarın.
  • Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alın, üzerine de hafifçe un serpin ve çok ince olmayacak şekilde açın.
  • Kalpli 2 boy kalıbınızı alın ve büyük kalıpla hamuru kesin. Kalp şeklinde kestiğiniz hamurların yarısının orta kısmını küçük kalpli kalıpla kesin ve çıkarın.
  • Hepsini fırın tepsisine dizerek, 12-13 dakika 180°C’de pişirin. Fırından çıkarıp soğutun.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerine bir çay kaşığı kadar marmelat dökün ve delikli kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin ve diğerlerinin üzerlerine yerleştirin.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde açıp kesin ve pişirin. İsterseniz farklı bir marmelat kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kalpli Linzer Kurabiye Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi Tarifi
17B Görüntüleme
Kestane Dolgulu Kurabiye Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
9B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.