Tarif

Kapuska Yemeği Tarifi

Vitamin deposu lahana ile öyle güzel bir kapuska yemeği yaptık ki sormayın gitsin! 😍😋 En lezzetli zeytinyağlı kapuska tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Kapuska Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 403B
  • 146
  • Kaydet

Kapuska Yemeği Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy lahana
80 ml zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet kırmızı acı biber
1 adet kırmızı kapya biber
15 g domates salçası
15 g biber salçası
50 g pilavlık bulgur
100 ml su
5 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
3 g kırmızı pul biber
7 g tuz

Kapuska Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahananın ortasındaki kök kısmını bıçakla çıkarın, geri kalan kısmını ince-orta kalınlıkta doğrayıp bir süzgecin içine alın. Ardından bol suyla yıkayıp süzülmesi için kenarda bekletin.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları kısık ateşte kavurmaya başlayın. Pembeleşen soğanların üzerine doğranmış acı biber ve kapya biberleri ilave edin. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan salçaların üzerine lahanaları ve bulgurları ekleyin. Dilerseniz bu aşamada 1 adet domates doğrayabilirsiniz.
  • Üzerine 1 çay bardağı su, toz şeker, limon suyu, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin.
  • Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde bulgurlar pişene kadar pişirin.
  • Pişen kapuska yemeğini ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
18B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
110B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Naim Ülker
· 17.12.2020

Merhabalar. Tarif kısmında lahanaların ne zaman tencereye konacağı belirtilmemiş 🤓

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, 3. aşamada yazıyor 😅

Naim Ülker
· 17.12.2020

🙄 Şimdi gördüm teşekkürler 🤗

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Busra Sengonul
· 21.12.2020

Merhaba, çok güzel tarif ellerinize sağlık 🙏

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Çok severiz 🙏🤩🤗