- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Karamelize Ananas Tatlısı Tarifi
Tarif
Karamelize Ananas Tatlısı Tarifi
İşte size hem pratik hem de lezzetli bir tarif: karamelize ananas tatlısı tarifi nasıl yapılır? Şeftali, muz, armut gibi dilediğiniz meyvelerle de hazırlayabileceğiniz bu sağlıklı tarif için hemen tıklayın!
25 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 22B
- 89
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g bal
120 g süzme yoğurt
1 adet çubuk vanilya, içi alınmış
8 dilim ananas
30 g pekmezli bal karşımı
Nasıl Yapılır?
- 1Bir kapta, labne, bal, süzme yoğurt ve vanilyayı güzelce çırpın.
- 2Ayrı bir kasede 1'er yemek kaşığı pekmez ve balı karıştırın. Ananas dilimlerini bu pekmezli karışıma bulayıp, bir tavada arkalı önlü yaklaşık 2 dakika soteleyin. Karamelize olan ananasları ocaktan alın.
- 3Hazırlanan yoğurtlu karışımı servis tabağına yayıp üzerine sotelenmiş ananasları yerleştirin.
- 4Üzerini dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Bu tarifte bal ve pekmez yerine akça ağacı şurubu kullanabilirsiniz. Şeftali, muz, armut veya dilediğiniz meyvelerle çeşitlendirebilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.