Kısık Ateş
Tarif

Karidesli Arpa Şehriye Risotto Tarifi

Karidesli Arpa Şehriye Risotto, jumbo karideslerin baharatlarla harmanlandığı, parmesan ve tereyağıyla zenginleşen enfes bir tarif. "Karidesli yemek tarifleri" ve "arpa şehriye risotto nasıl yapılır" sorularına en lezzetli yanıtı bu tarifte bulabilirsiniz! Şık sunumuyla sofralarınıza zarafet katacak karidesli risotto tarifimizin tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊🦐
60 Dakika
2 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
  • 2B
  • 13
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Karides için:
6 adet jumbo karides
1 diş sarımsak
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
10 ml zeytinyağı
½ adet kırmızı kapya biber
½ adet çarliston biber
½ adet kaliforniya biber
½ adet kuru soğan
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 tutam tuz
Tuille için:
60 ml ayçiçek yağı
50 ml su
10 ml kalamar mürekkebi
15 g un
Şehriye Risotto için:
20 ml ayçiçek yağı
½ adet kuru soğan
160 g arpa şehriye
300 ml sıcak su
15 g parmesan peyniri
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g tuz
1 tutam kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Karideslerin kabuklarını soyup sırt kısımdaki siyah zarları temizleyin. İyice yıkayıp suyunu süzün. Bir kaba aldığınız karideslerin üzerine ince kıyılmış sarımsak, kırmızı toz biber, karabiber ve zeytinyağı ekleyerek iyice harmanlayın. Marine olması için kenara alın.
  • Kapya, çarliston ve Kaliforniya biberlerinin çekirdeklerini temizleyip yemeklik doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın ve hepsini bir kaba alın.
  • Tuille için: Bir karıştırma kabında ayçiçek yağı, su, kalamar mürekkebi ve unu çırpın. Homojen bir karışım elde edin. Orta boy bir tavayı orta ateşte ısıtın. Karışımdan ince bir tabaka döküp kısık ateşte pişirin. Kıtır bir yapı alınca kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzün.
  • Şehriye Risotto için: Orta büyülükteki bir tavaya ayçiçek yağı ekleyin ve küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine şehriyeyi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu azar azar ilave ederek şehriye suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Ardından rendelenmiş parmesan peyniri ve tereyağı ekleyerek karıştırın. Tuz ve kırmızı toz biberle tatlandırıp kenara alın.
  • Karidesleri pişirmek için: Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp doğranmış soğan ve biberleri soteleyin. Sebzeler yumuşadığında tereyağı ekleyip sebzelerin arasına karidesleri yerleştirin. Karidesleri pembeleşene kadar pişirdikten sonra tuz ve kırmızı toz biberle lezzetlendirip ocaktan alın.
  • Servis için: Bir servis tabağının ortasına çember yerleştirip içerisini pişirdiğiniz şehriye risottoyla doldurun. Üzerine sebze ve karidesleri ekleyip çemberi dikkatlice çıkarın.
  • Son olarak hazırladığınız tuille ve dekoratif biberlerle süsleyin. Karidesli arpa şehriye risotto servise hazır! Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sucuklu Pirinç Pilavı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sucuklu Bulgur Pilavı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
44B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.