- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Karpuz Kabuğu Turşusu Salatası Tarifi
Tarif
Karpuz Kabuğu Turşusu Salatası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü karpuz. Bu aya özel yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan karpuz ile efsane bir turşu yapacağız! 🍉 Bugün de karpuzun kabuğunu en iyi şekilde değerlendirerek hem turşu hem de o turşuyla nefis bir yaz salatası hazırlayacağız. Şimdi gelin, karpuz kabuğundan nasıl turşu yapılır, turşu yaparken nelere dikkat edilir hep beraber öğrenelim. Kolay, lezzetli ve bir o kadar da pratik olan karpuz kabuğu turşusu tarifinin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz.
35 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 10B
- 38
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Turşu için:
3 büyük dilim karpuz kabuğu
1/2 litre üzüm sirkesi
1/2 litre içme suyu
12 g tuz
15 g bal
6-7 g kişniş tohumu
1 adet kırmızı acı sivri biber
Salata için:
200 g karpuz kabuğu turşusu
1/2 adet kırmızı biber
1/2 demet taze kişniş
40 ml zeytinyağı
1 tutam tuz
1/2 adet limon kabuğu rendesi
çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1Karpuz Kabuğu Turşusu için: Karpuz kabuklarının dış yeşil kısımlarını meyve soyma aleti veya bir bıçakla temizleyin. Kalan kabukları inceltin ve çubuklar halinde doğrayıp steril bir kavanoza alın.
- 2Üzüm sirkesi, su, tuz, bal ve kişniş tohumlarını bir kapta karıştırın. Bu karışımı kavanoza dikkatlice dökün. Aralarına doğranmış acı biberi yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında 2-3 gün bekletin. Kabuklar yumuşayınca karpuz turşusu hazır demektir.
- 3Salata için: Geniş bir kaba; doğranmış karpuz kabuğu turşusunu, ince doğranmış kırmızı biberi, doğranmış taze kişnişi, zeytinyağını, tuzu, limon kabuğu rendesini ve son olarak ekşi kremayı alıp güzelce karıştırın.
- 4Hazır olan salatayı servis kasesine alın. Üzerini rendelenmiş limon kabuğu, ince dilimlenmiş kırmızı biber, taze kişniş yaprağı ve çörek otuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar (4)
CİTRULLİNE (Karpuz kabuğunda bulunan bir aminoasittir)Sitrülin görevleri başında üre döngüsünde vücudu zararlı bileşiklerden koruması gelir. Diğer amino asitlerden farklı olarak bu amino asit vücutta proteinlerin yapımı için kullanılmamaktadır. Üre döngüsü vücuttaki amonyağın vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Bu döngünün son ürünü üredir. Sitrülin ayrıca kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur. Bu da kan akışını hızlandırır. Kas yapımında da rol oynayabilir. Yorgunluk miktarının azalmasını sağlar. ATP seviyesini artırır. Yıpranan kasların oranımı sitrülin sayesinde daha kısa sürede gerçekleşebilir.
Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi