- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Karpuzlu Dondurma Tarifi
Tarif
Karpuzlu Dondurma Tarifi
Evde kolay dondurma tarifi! Yaz aylarının favorisi karpuzlu dondurma, serinletici ve hafif tadıyla mükemmel bir atıştırmalık! Üstelik, katkı maddesi içermeyen bu tarifi evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, karpuzlu dondurma nasıl yapılır? İşte adım adım pratik ve lezzetli karpuzlu dondurma tarifi…
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 22B
- 25
- Kaydet
Karpuzlu Dondurma Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10-15 dilim karpuz
7-8 g toz şeker
20 g bal
4 g mahlep
1 adet damla sakızı
Karpuzlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Damla sakızını ezerek toz kıvamında öğütün ve blender haznesine ilave edin.
- 2Krema ve sütü ölçerek blender haznesine ilave edin.
- 3200 g ekşi krema ve 20 g balı da blender haznesine ilave edin.
- 4Ardından mahlep ve toz şekeri de blender haznesine ilave edin.
- 5Son olarak 10 adet karpuz dilimlerini çekirdeklerinden ayıklayarak ilave edin ve blender'ı çalıştırarak karıştırın.
- 6Geriye kalan 5-6 karpuz dilimini küpler halinde doğrayarak uygun bir kaba ekleyin ve karışıma ilave ederek üzerini kapatın.
- 7Elde ettiğiniz dondurma karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Karpuzlu Dondurma Tarifi Püf Noktası
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini kapatarak dolaba geri yerleştirin.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.