- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Karpuzlu Dondurma Tarifi
Tarif
Karpuzlu Dondurma Tarifi
Eviniz de rahatlıkla yapabileceğiniz oldukça pratik bir tarif: Karpuzlu Dondurma tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 21B
- 25
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10-15 dilim karpuz
7-8 g toz şeker
20 g bal
4 g mahlep
1 adet damla sakızı
Nasıl Yapılır?
- 1Damla sakızını ezerek toz kıvamında öğütün ve blender haznesine ilave edin.
- 2Krema ve sütü ölçerek blender haznesine ilave edin.
- 3200 g ekşi krema ve 20 g balı da blender haznesine ilave edin.
- 4Ardından mahlep ve toz şekeri de blender haznesine ilave edin.
- 5Son olarak 10 adet karpuz dilimlerini çekirdeklerinden ayıklayarak ilave edin ve blender'ı çalıştırarak karıştırın.
- 6Geriye kalan 5-6 karpuz dilimini küpler halinde doğrayarak uygun bir kaba ekleyin ve karışıma ilave ederek üzerini kapatın.
- 7Elde ettiğiniz dondurma karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini kapatarak dolaba geri yerleştirin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.