- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Sorbe Tarifleri
- Kavun Sorbe Tarifi
Tarif
Kavun Sorbe Tarifi
Kavun Sorbe, taze kavunun doğal tatlarıyla hazırlanan, yazın sıcak günlerinde serinlemenizi sağlayacak harika bir tatlı. Kavunun tatlı ve sulu dokusu, hafifçe tatlandırılıp dondurularak, bir tatlıdan beklediğiniz tüm ferahlığı sunar. "Kavun sorbe nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arayanlar için pratik ve lezzetli bir tarif!
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 33B
- 121
- Kaydet
Kavun Sorbe Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet kavun
100 ml su
100 g toz şeker
Kavun Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kavunun kabuklarını bıçak yardımıyla soyun.
- 2Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini kaşık yardımıyla temizleyin.
- 3Dilimlediğiniz kavunları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
- 4Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
- 51 saatin sonunda donmuş kavun dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
- 6Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
- 7Kavunlu sorbeniz hazır, afiyet olsun.
Kavun Sorbe Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.