Tarif

Kavun Sorbe Tarifi

Kavun Sorbe, taze kavunun doğal tatlarıyla hazırlanan, yazın sıcak günlerinde serinlemenizi sağlayacak harika bir tatlı. Kavunun tatlı ve sulu dokusu, hafifçe tatlandırılıp dondurularak, bir tatlıdan beklediğiniz tüm ferahlığı sunar. "Kavun sorbe nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arayanlar için pratik ve lezzetli bir tarif!
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 33B
  • 121
  • Kaydet

Kavun Sorbe Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet kavun
100 ml su
100 g toz şeker

Kavun Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kavunun kabuklarını bıçak yardımıyla soyun.
  • Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini kaşık yardımıyla temizleyin.
  • Dilimlediğiniz kavunları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş kavun dilimlerini ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Kavunlu sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Kavun Sorbe Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Kayısı Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme
Ananas Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Şeftali Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.