Tarif

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi

Son derece lezzetli pide hamuru ile Kavurmalı Kaşarlı Pide tarifi nasıl yapılır? Mayalı pide hamuru yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü kolay pide hamuru: Karadeniz pidesi tadında bol kaşarlı kavurmalı pide yapımı…
60 Dakika
4-6 Kişilik
Pide/Lahmacun Tarifleri
Fırın
Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 95
  • Kaydet

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 ml Pınar Süt, ılık
Pınar
250 ml ılık su
10 g toz şeker
10 g kuru maya
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
600 g un
8 g tuz
600 g Pınar Kavurma
Pınar
300 g Pınar Tost Peyniri
Pınar

Kavurmalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pide Hamuru için: Ilık süt, ılık su, toz şeker ve kuru mayayı bir kapta karıştırıp, kenara alın ve 10 dk. bekletin.
  • Tereyağını eritin. Unu eleyin, tuzu ekleyin. Hepsini mikser kabına alın, makinenin palet ucunu takın.
  • Ortasına mayalı karışımı dökerek düşük hızda karıştırmaya başlayın. 2 dakika sonra orta hıza alın ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar karıştırın.
  • Toparlanan hamuru temiz bir kaba alarak üzerini örtün ve 2 katına çıkana kadar bekletin. Veya buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.
  • Kavurmayı elinizde ufalayın, başka bir kapta peyniri rendeleyin.
  • Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün ve bezeler yapın. Uzunlamasına, bir karış genişliğinde merdane yardımıyla açın.
  • İçine 80-100 g kavurma ekleyin. Üzerine 30-50 g rendelenmiş kaşar peyniri yayın.
  • Pidenin uçlarını yumurta beyazı ile birbirine yapıştırın ve kenarları üstüne doğru katlayın.
  • Fırını 220°C’ye ısıtın. Fırının en alt tepsisinde, 18-20 dakika pidelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişen kavurmalı pideyi dilimleyip, sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Konya Yağ Somunu Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
100B Görüntüleme
Taze Otlu Labneli Kapalı Pide Tarifi
16B Görüntüleme
Karamelize Soğanlı Pide Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Ayşe Kesim
· 17.04.2022

Öorbalar