- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kayısı Yahnisi Tarifi
Tarif
Kayısı Yahnisi Tarifi
Osmanlı usulü kuzu kaburgalı kayısı yahnisi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu kaburga, 10 cm uzunluğunda kesilmiş
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
10 adet arpacık soğan
300 g gün kurusu kayısı, önceden ıslatılmış
40 g pekmez
5 g tuz
5 g karabiber
500 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu kaburgaları bir tencereye koyun ve kendi yağında arkalı önlü pişirin.
- 2Az miktarda su ekleyip, çubuk tarçın ve karanfil katarak yarı pişmiş hale getirin.
- 3Yarı pişmiş kaburgaları bir tabağa alın.
- 4Ayrı bir tencerede sırasıyla tereyağını eritip, arpacık soğan ve önceden ıslatılmış kayısıları 5 dk. kavurun.
- 5Ardından etleri nizami bir şekilde tencereye dizin. Üzerine pekmez, tuz ve karabiber ekleyip azar azar suyunu verin, etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- 6*Su ilavesini kontrollü yapın çünkü pişme işlemi bittiğinde suyu kalmamalıdır.
- 7Kaburgalar piştikten sonra güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar (6)
Kuru kayısı yerine normal kayısı kullanılabilir mi? Tekniği var mı?
Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi